Αριστοτέλειος Δρόμος

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ., στo πλαίσιo των αθλητικών δραστηριοτήτων, διοργανώνει δρόμο υγείας στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με την επωνυμία «9ος Αριστοτέλειος Δρόμος». Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση για κίνηση, φυσική δραστηριότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητών και εργαζομένων) αλλά και των κατοίκων της πόλης γενικότερα.

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 13 Μαίου 2017

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

   Συγκέντρωση, Eκκίνηση και Tερματισμός στην Πλατεία Χημείου. 

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

·             Φοιτητές/τριες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο δρόμος είναι ανοικτός για όλη την πόλη, για όλους τους πολίτες. 

4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

·        Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.gym.auth.gr

·         Στην ηλεκτρονική δήλωση, οι συμμετέχοντες θα δηλώνουν  ότι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, όσον αφορά τυχόν τραυματισμό και ότι πρόσφατα γιατρός έχει επιβεβαιώσει τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

·       Η προθεσμία  εγγραφών λήγει στις 5 Μαίου 2017 και μέχρι τη συμπλήρωση 500 θέσεων.

5. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5€

-Παιδιά: Δωρεάν

6. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

·      Η πληρωμή και η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει:

-Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 από τη Γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (8.30-13.30 και 15.00-20.00, reception)
-Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 από τη Γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (8.30-13.30 και 15.00-20.00, reception)
-Παρασκευή 12 Μαίου 2017 από τη Γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (8.30-13.30 και 15.00-20.00, reception).

·        Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στον δρόμο των 1000μ. δε θα δηλωθούν και δε χρειάζονται αριθμό. Θα τρέξουν αποκλειστικά με ευθύνη των γονέων τους.

7. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

·            Η συνολική απόσταση που θα διανύσουν οι ενήλικες συμμετέχοντες είναι κατα προσέγγιση 4680 μέτρα.

·            Ο δρόμος θα διεξαχθεί στο χώρο του Α.Π.Θ., σε μια κυκλική διαδρομή στους δρόμους της Πανεπιστημιούπολης.

·            Οι συμμετέχοντες, μετά την εκκίνηση, θα πρέπει να καλύψουν τη διαδρομή μέχρι να τερματίσουν τόσες φορές, όσες προβλέπεται από την κατηγορία στην οποία ανήκουν

·            Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική. Τα περάσματα και οι στροφές όλων θα ελέγχονται ηλεκτρονικά

·            Χρονικός περιορισμός για τον τερματισμό δεν υπάρχει.Αθλούμενος που για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείψει την κανονική διαδρομή ή που δεν θα συμπληρώσει τις απαιτούμενες στροφές, ακυρώνεται από τον αγώνα.

·            Ο δρόμος των 1000μ. για παιδιά δεν είναι αγωνιστικός και δεν θα υπάρχει κατάταξη. Τα παιδιά θα τρέξουν χωρίς αριθμό, μόνο για τη συμμετοχή και με ευθύνη των γονέων τους.

·            Γενικότερα, ο Αριστοτέλειος Δρόμος είναι ένας ερασιτεχνικός δρόμος, που διοργανώνεται απο το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ για την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για φυσική δραστηριότητα. Ως τέτοιος δεν έχει σχέση με καμία αθλητική ομοσπονδία.

8. ΕΠΑΘΛΑ

·        Στον πρώτο νικητή θα απονεμηθεί κύπελλο και στους τρεις πρώτους νικητές  θα απονεμηθούν μετάλλια. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, θα απονεμηθεί έπαθλο, στην πρώτη σχολή και στην πρώτη ομάδα (με βάση τους χρόνους). Τέλος, θα υπάρξουν αποτελέσματα και κατάταξη ανα ηλικία, ανά σχολή και ανά ομάδα, στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. 

9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ

·        18.30 Δρόμος παιδιών 1000μ.

·        19.00 Δρόμος 5000μ.

·        19.30 Απονομές

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Όσοι και όσες από εσάς θέλετε να βοηθήσετε εθελοντικά και να εκπαιδευτείτε στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, δηλώστε συμμετοχή εδώ (χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής)